Kiberbiztonsági céget vett az NNG

Többségi tulajdont szerzett az izraeli központú, az autók kibervédelmére specializálódott Arilou Information Security Technologies cégben az autóipari szoftverfejlesztő vállalat, az NNG. A lépés egybevág a budapesti székhelyű vállalat céljaival, hogy minél szélesebb körben tudja kiszolgálni autóipari partnereit.

Újabb külföldi cégvásárlással bővíti portfolióját a budapesti székhelyű autós szoftverfejlesztő vállalat, az NNG: az Arilou Information Security Technologies felvásárlásával teljes körű irányítási jogokat szerzett az izraeli cégben.

Az elsősorban az internetre csatlakoztatott autók elleni szoftveres támadások kivédésére alkalmas megoldásokon dolgozó céget 2012-ben alapították. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ezen a téren van mit tenni az autógyártóknak, hiszen megfelelő módszerekkel akár a teljes irányítás átvehető egy mozgásban lévő autó fölött.

„Ahogy az autóipar egyre nagyobb mértékben használ internet-alapú megoldásokat, úgy nő a nyomás az autógyártókon, hogy a rengeteg kihívásra melyet ez okoz, olyan választ tudjanak adni, mely nemcsak biztonságos, de felhasználóbarát is” – mondta el Giles Shrimpton, az NNG vezérigazgatója. „Az NNG célja, hogy mindebben az autógyártók partnere tudjon lenni. Az Arilou Technologies megvásárlása ezt a törekvésünket példázza.”

Az NNG már korábban is vett külföldi céget, két éve az Amerikai Egyesült Államokban működő nFuzion-t vásárolta meg, amely autóipari szoftverek fejlesztésével és prototipizálásával foglalkozik.

Az NNG Kft.-ről

Az NNG a globális járműipar számára fejleszt élvonalbeli navigációs megoldásokat, melyeknek, alapja a cég NavFusion Platformja: ez az autó rendszerébe szervesen illeszkedve a műszerfalba épített navigációt és a felhőalapú szolgáltatásokat kombinálja, okostelefonos támogatással. Célja, hogy az autógyártók számára olyan márkafüggetlen, és teljes mértékben személyre szabható megoldásokat fejlesszen, amelyek jelentősen javítják a legszűkebb értelemben vett vezetési élményt, emellett pedig biztonságosabbá és interaktívabbá teszik a járművet, és maradéktalanul kiszolgálják a sofőr egyéni igényeit is.

Az NNG olyan intuitív navigációs és infotainment technológia kifejlesztésén dolgozik, mely a felhasználók számára mindennap értékes támogatást tud nyújtani, így valósítva meg a cég célkitűzését: az innovatív navigációs és infotainment megoldásokat minél szélesebb körben elérhetővé tenni.

A díjnyertes iGO Navigáció az elkövetkező években 30 globális autómárka több mint 30 millió járművébe fog bekerülni. A jelenlétét a világ minden táján folyamatosan őrző és erősítő NNG összesen 12 irodát és 4 képviseletet működtet Ausztráliában, Brazíliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, Hongkongban, Indiában, Izraelben, Japánban, Kínában, Magyarországon, Németországban és Svájcban.

A cég 2014-ben elnyerte a European Business Awards „Az év növekedési stratégiája” címét, valamint az üzleti élet Oscarjának tartott Stevie Awards díját, mint a 2014-es év leggyorsabban növekedő vállalata. A cég emellett számos termékdíjjal büszkélkedhet, amelyeket partnerei révén nyert el.

Az NNG-ről bővebben a www.nng.com honlapon olvashat. Az iGO Navigációs termékekről bővebb tájékoztatás a www.igonavigation.com oldalon található.

Youtube csatornánk: http://www.youtube.com/user/NNGglobal
F
acebook oldalunk: http://www.facebook.com/igonavigation

Feliratkozás a sajtólistára

Iratkozzon fel sajtólistánkra, és ne maradjon le egyetlen hírünkről se.