C++ Grand Prix Játékszabályzat

A  www.nng.com/grandprix internetes cím alatt egy országos programozóverseny (C++ Grand Prix by NNG) információi érhetőek el. A verseny célja, hogy megmérettesse az ország legjobb hallgatóit és tapasztalt szakembereit különböző programozási feladatokon keresztül.

A versenyre programozó érdeklődésű jelentkezőket várunk. A résztvevők 2 vagy 3 fős csapatokat alkotva jelentkezhetnek. A selejtező után a legjobb 10 kerül be az élő döntőbe.

A verseny kiírója és szervezője az NNG Kft, 1037 Budapest, Szépvölgyi út 35-37.

Jelentkezési feltételek

A versenyre 2 vagy 3 fős csapatokkal lehet jelentkezni, melyek összeállhatnak felsőoktatási intézmények különböző szakjairól, de akár különböző oktatási intézményekből is, valamint már aktív hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező tapasztalt szakemberekből.

A versenyen az NNG jelenlegi és volt munkavállalói egy külön kategóriában, egymás ellen versenyezhetnek. A belsős verseny feladatai és díjazása megegyezik a külsős versenyével.

Regisztrálni a weboldal megfelelő pontján lehet:www.nng.com/grandprix

Érdemes figyelemmel kísérni a verseny menetét honlapunkon, ahol az eredményekről és közérdekű információkról folyamatos tájékoztatást adunk.

Online selejtező

Az első forduló során egy programozási feladatsort kell megoldani C++ nyelven.

A feladatok a belépést követően 2018. október 12-én lesznek elérhetőek az online felületen. A csapat kapitánya (a regisztrációkor megadott email címmel és jelszóval) beléphet a felületre és megoldhatja azokat. Csak ezzel az email címmel lehet belépni a felületre de azt a csapat bármely tagja használhatja. Minden feladatot el lehet kezdeni és a válaszokat is lehet módosítani a végső határidő előtt, ami 2018. október 28. 24:00.

A megoldásokat online, az erre a célra kialakított beviteli mező(k)ben kell megadni és beküldeni. Minden feladatnál jelölve van, mennyi pont szerezhető a helyes, illetőleg a legjobb megoldásért. Amennyiben jó, de nem a legjobb megoldást küldi be egy csapat, akkor azért rész pontszám szerezhető.

A feladatokkal (vagy bármilyen technikai jellegű problémával) kapcsolatban az grandprix@nng.com címen lehet kérdezni, ill. megjegyzést tenni. Az elsődleges kommunikációs forma az e-mail, más csatornán érkező kérdéseket ill. észrevételeket nem felelősségünk megválaszolni. A programozási feladatokat az NNG Kft. szakemberei állítják össze és a kérdésekre is egy adott időpontban válaszolnak. Ennek az időpontnak a meghatározása a kérdések számától függ, melyet az online forduló kezdetét követően határozunk meg, és melyről természetesen minden csapatot értesítünk.

Amennyiben a csapatok felől olyan észrevétel érkezik, mely a feladatok további értelmezését, vagy pontosítását teszik szükségessé, a feladatok kiírásában fenntartjuk a változtatás jogát. Ez esetben természetesen minden csapatot e-mailben haladéktalanul tájékoztatunk.

A továbbjutó csapatokat e-mailben tájékoztatjuk, a honlapon pedig közzétesszük az eredményeket.

Összesen 10 csapat jut tovább az online selejtezőből az élő döntőbe. A továbbjutásnál a végső határidőre beérkező megoldások összpontszámát  vesszük figyelembe.

Élő döntő

Az élő döntőn a 10 legjobb csapat vehet részt, ennek további részleteiről a továbbjutáskor közlünk információt. A döntő nyelve magyar.